"

Log in

Activiteiten

do dec 20 @17:00 - 07:00PM
kerstviering
vr dec 21 @08:00 - 05:00PM
12.00 vrij
ma dec 24 @08:00 - 05:00PM
kerstvakantie
di dec 25 @08:00 - 05:00PM
kerstvakantie
wo dec 26 @08:00 - 05:00PM
kerstvakantie

Techniek

techniekMet techniek kan een rijke leeromgeving voor kinderen worden gerealiseerd. Met een 'rijke leeromgeving' bedoelen we: motiverend en uitdagend, een realistisch, aantrekkelijk beeld van techniek en geïntegreerd in de kerndoelen van het basisonderwijs.

Met verbreding bedoelen we verbreding in de ruimste zin van het woord:

dat de school verbindingen mogelijk maakt tussen techniek en bijvoorbeeld wereldori├źntatie, rekenen, taal, ICT, etc.

dat techniek kan bijdragen aan de onderwijskundige werkwijzen en methodes.

Door techniek ontstaan nieuwe relaties tussen de school en haar omgeving. Leersituaties worden uit de praktijk in de school gehaald en vice versa. Techniek doet een beroep op andere talenten van kinderen.

Techniekonderwijs is meer dan een stroomkring bouwen of een bouwplaat in elkaar zetten. Het leert kinderen vooral ontwerpen, onderzoeken en ontdekken. Ze proberen dingen uit, stellen vragen, evalueren en gaan actief aan de slag. Techniek sluit dus prachtig aan bij de nieuwsgierigheid, creativiteit en het oplossend vermogen van kinderen. Techniek op de basisschool is dan ook beter te omschrijven met de term 'wetenschap en techniek'. Een positieve houding ten aanzien van wetenschap en techniek helpt kinderen hun vaardigheden en talenten te ontwikkelen.

 techniek1

 

.