"

Log in

Techniek

techniekMet techniek kan een rijke leeromgeving voor kinderen worden gerealiseerd. Met een 'rijke leeromgeving' bedoelen we: motiverend en uitdagend, een realistisch, aantrekkelijk beeld van techniek en geïntegreerd in de kerndoelen van het basisonderwijs.

Met verbreding bedoelen we verbreding in de ruimste zin van het woord:

dat de school verbindingen mogelijk maakt tussen techniek en bijvoorbeeld wereldori├źntatie, rekenen, taal, ICT, etc.

dat techniek kan bijdragen aan de onderwijskundige werkwijzen en methodes.

Techniek past uitstekend in onze methode Topondernemers. Door techniek ontstaan nieuwe relaties tussen de school en haar omgeving. Leersituaties worden uit de praktijk in de school gehaald en vice versa. Techniek doet een beroep op andere talenten van kinderen.

Dit jaar gaan we:

  • Excursies naar het bedrijfsleven en gastsprekers inzetten bij de onderwerpen van Topondernemers.
  • Onze techniekmethode TICA verwerken binnen de thema's van Topondernemers.
  • Speciale techniekmaterialen en activiteiten inzetten voor kinderen


Techniekonderwijs is meer dan een stroomkring bouwen of een bouwplaat in elkaar zetten. Het leert kinderen vooral ontwerpen, onderzoeken en ontdekken. Ze proberen dingen uit, stellen vragen, evalueren en gaan actief aan de slag. Techniek sluit dus prachtig aan bij de nieuwsgierigheid, creativiteit en het oplossend vermogen van kinderen. Techniek op de basisschool is dan ook beter te omschrijven met de term 'wetenschap en techniek'. Een positieve houding ten aanzien van wetenschap en techniek helpt kinderen hun vaardigheden en talenten te ontwikkelen.

 

 

.
volg ons op twitter
volg ons op facebook
Find us on Facebook
Follow Us